udir

082

Introduksjon


Dette magasinet er for deg som er assistent, fagarbeider, pedagog, barnehagelærer, styrer eller eier i barnehagen. Her kan du lese om hva ­direktoratet gjør for å støtte og utvikle barnehagen og styrke kompetansen til alle ansatte i barnehagen.

082

Hva skal til for gjøre ­barne­hagene enda bedre? Her har du som ­arbeider i barnehagen, en ­viktig rolle. I dette magasinet kan du lese om fagfolk, barnehagelærere, ­styrere og ­andre medarbeidere som deler sine erfaringer og sitt store engasjement med deg. Du møter folk som inspirerer og deler innsikt og praktiske råd med deg. Du ­møter Filip, som er barne- og ungdomsarbeider i Regnbuen barnehage i Trondheim. Han brenner for ­digitale verktøy, og denne interessen har han tatt med seg inn i jobben (du finner ham på side 10). Du blir kjent med May Helen Bjørnfeld som utdanner seg til barne­hagelærer ved Høgskolen i Telemark som student på den arbeidsplassbaserte barne­hagelærerutdanningen. Du kan også lese om Kunnskapsministeren, Torbjørn Røe Isaksen, som forteller om sine visjoner for norske barnehager.

«Du som ­arbeider i barnehagen har en ­viktig rolle»

I tillegg tar vi deg med på en arkitektonisk bildereise som viser frem svært så ulike barnehager i Norges land. ­Kreativiteten blomstrer – også i valg av arkitektur og praktiske og funksjonelle løsninger. Det er helt sikkert at barnehagebygg kan inspirere til både ­kreativitet og ­nysgjerrighet. Bjørn ­Sortland er barnebokforfatter. Han er opptatt av å ­stimu­lere barns fantasi­verden. Du ­møter han på side 62. Ellers er ­magasinet ­spekket med fakta fra forskning og ­statistikk.

På side 25 kan du lese om strategien Kompetanse for framtidens barnehage, og om tilbudet om videreutdanning for ­styrere. La deg inspirere og motivere!